آموزشی

۶ علت کم بودن فشار آب ساختمان+ راه‌ حل

۶ علت کم بودن فشار آب ساختمان+ راه‌ حل

کم بودن فشار آب خانه‌ها اتفاق رایجی است که می‌تواند فعالیت‌های روزمره‌ی ساکنین ساختمان را مختل یا دشوار سازد. در صورت بروز این مشکل ابتدا باید علل کم بودن فشار آب را شناخت. علل فشار آب کم می‌تواند ناشی از عوامل بیرونی، عوامل داخلی و یا اختلالات موقتی و زودگذر باشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا علل کم بودن فشار آب ساختمان و راه‌های حل کردن مشکل فشار آب کم را بررسی کنیم.

کم و زیادشدن شدن فشار آب ساختمان می‌تواند زیر دوش آب، موقع شستن ظرف‌ها، لباسشویی و غیره نمایان شود. در روزهای اولی که سیستم لوله‌کشی ساختمان دچار فشار آب کم شده است شاید خیلی آزار‌دهنده نباشد اما اگر این مشکل طولانی شود می‌تواند مشکلات و دردسر‌های بسیاری برای ساکنین ایجاد کند. دلایل متعددی وجود دارند که می‌توانند باعث فشار کم آب ساختمان شوند، درنتیجه قبل از انجام هرگونه اقدام جدی برای رفع مشکل فشار آب، لازم است علت کم بودن فشار آب ساختمان را پیدا کرد. درصورتی‌که با راه‌ حل‌ فشار کم آب، معرفی‌شده در ادامه‌ی مقاله مشکل کم بودن فشار آب حل نشود،‌ بهتر است متخصصین شرکت آب و فاضلاب تماس حاصل کنید تا برای رفع مشکل فشار آب به شما کمک کنند.

رایج‌ترین دلایل کم بودن فشار آب خانه یا ساختمان:

  • کم بودن فشار آب ورودی به خانه
  • باز نبودن شیرفلکه
  • درست کار نکردن کلید اتومات (پرشر سوئیچ) و یا ست کنترل
  • نشتی لوله‌ها
دلیل کم بودن فشار آب

۶ علت اصلی کم و زیادشدن فشار آب ساختمان که باید حتماً آن‌ها را بررسی کنید!

1. قدیمی بودن لوله‌های آب

گاهی وقت‌ها فشار کم آب می‌تواند به علت لوله‌هایی باشد که به‌مرورزمان آسیب‌دیده‌اند. وجود مواد معدنی مثل سنگ آهک یا رسوب، می‌توانند جریان آب را دچار اختلال کند. این موضوع نه‌تنها فشار آب کم را به همراه دارد بلکه می‌تواند بر کیفیت آب نیز تأثیر بگذارد. این مشکل به‌خصوص در ساختمان‌های قدیمی بسیار رایج است. لوله‌های قدیمی اغلب به رنگ نقره‌ای دیده می‌شوند و جنسشان گالوانیزه است. این مواد بسیار مستعد زنگ‌زدگی و رسوب گرفتگی هستند که می‌توانند باعث مسدود شدن حرکت آب در لوله بشوند. به همین دلیل تعویض لوله آب گالوانیزه به لوله پلیمری می‌تواند وجود مواد معدنی در لوله‌ها را به حداقل برساند و درنهایت باعث حل کردن مشکل فشار آب شود.

۲. بررسی شیر فشارشکن آب

گاهی یک تنظیم‌کننده فشار آب معیوب می‌تواند علت کم بودن فشار آب باشد. این وسیله غالباً برای خانه‌هایی که در طبقات پایین قرار دارند مورداستفاده قرار می‌گیرد. برای اینکه بتوانید بفهمید که سیستم لوله‌کشی یک ساختمان مجهز به شیر فشارشکن آب است یا خیر باید به ورودی اصلی آب آن ساختمان سر بزنید و دنبال قطعه‌ای با شکلی شبیه به زنگ بگردید. شیر فشارشکن با تنظیمات از پیش تعیین‌شده کار می‌کند. برای بر رفع مشکل فشار آب ساختمان باید تنظیمات آن را بررسی کنید. البته بهتر است برای این کار از یک لوله‌کش کمک بگیرید.

3. شیرفلکه اصلی آب

امروزه در سیستم‌های لوله‌کشی غالباً از دو شیرفلکه آب استفاده می‌شود که اولی را سر راه خط لوله اصلی و آن‌یکی را سر راه انشعاب ساختمان قرار می‌دهند. اگر به هر دلیلی یکی از این شیرفلکه‌ها بسته شود و یا تا انتها باز نباشد ممکن است باعث فشار کم آب شود.

۴. گرفتگی لوله‌های آب

از دیگر علل کم بودن فشار آب ساختمان، گرفتگی لوله‌هاست. از نشانه‌هایی که ممکن است لوله‌ها مسدود شده باشند این است که اگر شیر آب را بازکنید ابتدا فشار آب مناسب است ولی کمی بعد فشار آب کم می‌شود. لوله‌های ساختمان باگذشت زمان دچار رسوبات، خرابی و یا زنگ‌زدگی می‌شوند که می‌توانند سبب کم شدن فشار آب بشوند تا جایی که حتی جریان آب را مسدود کنند.

۵. نشتی لوله‌های آب

 از دیگر علل رایج کم شدن فشار آب وجود نشتی در لوله‌ها است. برای بررسی نشتی لوله‌های آب راه‌های متفاوتی وجود دارد. ابتدا باید زیر لوله‌ها را بررسی کرد تا متوجه شد که آیا رطوبتی بر روی سطح لوله نشسته است یا خیر. این مسئله برای خطوط اصلی انتقال آب بسیار مهم و حیاتی است و می‌تواند مشکل را تا حدود زیادی حل کند. با قرار دادن حوله برای چند روز، می‌توان وجود نشتی را به‌راحتی کشف کرد.

۶. خوردگی لوله‌های آب

شاید این مورد به نظر ساده برسد اما می‌تواند دردسرهای بسیاری برای افراد ایجاد کند. اگر قسمت کوچکی از لوله‌ها دچار خوردگی شده باشند به‌راحتی با تعویض یا تعمیر مشکل حل می‌شود اما در بعضی شرایط، کل لوله‌های ساختمان ممکن است دچار خوردگی شوند که در این حالت باید کل سیستم لوله‌کشی را تعویض کرد. تعویض کل سیستم لوله‌کشی یک خانه کار بسیار پرزحمت، بزرگ و پرهزینه است؛ اما نتیجه رضایت‌بخش آن احتمالاً شما را راضی به انجام این کار می‌کند.

راه ‌حل‌های رفع مشکل فشار آب ساختمان

 تعویض لوله‌های قدیمی و زنگ‌زده

لوله‌های فولادی و گالوانیزه غالباً با خوردگی و یا جمع شدن مواد معدنی مسدود می‌شوند و درنتیجه باعث فشار کم می‌شو‌ند. تعمیرات لوله‌کشی و تعویض لوله‌های گالوانیزه با لوله‌های مسی یا پلاستیکی می‌توانند باعث رفع مشکل فشار آب بشوند.

بررسی قطر لوله‌ها

بررسی قطر لوله‌ها یک راه‌ حل فشار کم آب ساختمان است. در ساختمان‌هایی که لوله‌های به کار گرفته‌شده قطر بسیار کمی دارند تمامی قسمت‌های خانه کم بودن فشار آب روبرو هستند. به نظر کارشناسان قطر لوله استاندارد در ساختمان‌ها حداقل باید ۱۹ میلی‌متر باشد.

تعمیر و تعویض شیر آب

اغلب برای تعمیر شیرهای آب باید همه‌ی قسمت‌های شیر را بررسی کرد. هواگیر انتهای شیر را باید با انبردست جدا کرد و آن را شست. سپس باید شیر را برای دقایقی آبگیری کرد تا رسوبات از لوله جدا بشوند. اگر قسمت‌های هواگیر همچنان کثیف به نظر می‌رسند، آن‌ها را باید به مدت سه ساعت داخل مخلوطی از سرکه سفید و آب قرارداد. علاوه بر هواگیر، واشر شیر نیز باید بررسی و تمیز شود. می‌توان به‌وسیله‌ی یک پیچ‌گوشتی آن را جدا کرد و اگر دارای رسوب بود، رسوبات را تمییز کرد. واشرهای شکسته نیز ممکن است باعث کم بودن فشار آب بشوند.

استفاده از پمپ فشار آب

اگر با بررسی عوامل درونی مشکلی در سیستم لوله‌کشی پیدا نشد می‌توان با نصب پمپ فشار سر راه لوله انشعاب بیرونی تا حدودی باعث رفع مشکل فشار آب شد. نکته‌ی قابل‌توجه برای نصب پمپ فشار این است که حتماً از نبود شکستگی، خوردگی و رسوب لوله‌ها اطمینان پیدا کنید چراکه با افزایش ناگهانی فشار آب احتمال شکستگی لوله‌ها بالا می‌رود.

آزمایش میزان فشار

به‌وسیله‌ی یک فشارسنج می‌توان به‌راحتی میزان فشار را بررسی کرد، فقط حتماً باید قبل از تست فشار، مطمئن شد که آب تمامی قسمت‌ها باز نباشند. بعد از نصب فشارسنج باید عدد آن را خواند و آن را نسبت به عدد استاندارد بررسی کرد. اگر عدد از میزان استاندارد پایین‌تر باشد احتمالاً در خط لوله اصلی مشکلی وجود دارد.

علت کم بودن فشار آب

سخن پایانی

مشکل افت فشار و فشار کم آب در ساختمان‌ها مشکلی رایج است و غالباً جای نگرانی زیادی ندارد. اگر این مشکل برای شما هم اتفاق افتاد سریعاً شرایط کلی را بررسی کنید، از نشتی نداشتن لوله‌ها و تمییز بودن آن‌ها مطمئن شوید، پکیج آب‌گرم‌کن را چک کنید، شیرفلکه را بازکنید و در آخر از پمپ آب استفاده کنید. اگر درنهایت مشکل شما حل نشد حتماً برای حل کردن مشکل فشار آب با سازمان آب تماس بگیرید و مشکل را با کارشناسان مربوطه در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *